Niderlandakan oragir (niderlandakan) wrote,
Niderlandakan oragir
niderlandakan

Armeniërs doen aangifte tegen rector Islamitische UniversiteitDen Haag, 8 december 2015 – De Federatie Armeense Organisaties Nederland (FAON) doet aangifte tegen de heer Ahmet Akgündüz, rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam. De aangifte betreft discriminatie, haatzaaien, groepsbelediging en genocide ontkenning. De FAON geeft hiermee gevolg aan de oproep van Minister van Onderwijs Bussemaker, die de handelwijze en uitlatingen van Ahmet Akgündüz afkeurt, maar thans geen mogelijkheden ziet om tot sluiting van de onderwijsinstelling te komen. Verschillende organisaties en individuen uit Koerdische en Turkse kring, die zich ook door de uitlatingen van de rector benadeeld voelen, hebben de afgelopen dagen aangifte gedaan.

De aangifte van de FAON richt zich enerzijds tegen de uitingen van Akgündüz, waarin hij zich ten opzichte van Armeniërs en andere minderheden discriminerend en haatzaaiend heeft uitgelaten. Zo riep hij ten tijde van de verkiezingen in Turkije de Turks-Nederlandse kiezers op om niet op Armeniërs, Koerden en homo’s te stemmen. In de tweede plaats doet de FAON aangifte tegen de voortdurende stroom  uitspraken en publicaties van deze persoon, waarin op grove wijze de Armeense genocide wordt ontkend, hetgeen strafbaar is op grond van artikel 137c Wetboek van Strafrecht.

De FAON beschouwt een en ander als strijdig met de Nederlandse wet. Daarbij is de FAON van mening dat de handelwijze van betrokkene haaks staat op de inspanningen van de verschillende gemeenschappen om in Nederland tot dialoog en verzoening te komen. De rector misbruikt bovendien zijn positie in het onderwijs om uiting te geven aan zijn Turks-politieke opvattingen, die naar inhoud onaanvaardbaar zijn. Hier is tevens sprake van de “lange arm van Ankara”, daar de opvattingen van Akgündüz, zowel m.b.t. etnische en religieuze minderheden, als over de Armeense genocide identiek zijn aan die van de regerende AK partijleider Erdogan.

Federatie Armeense Organisaties Nederland • FAON
Website: www.faon.nl
E-mail: info@faon.nl


__________________________________

Tags: Հոլանդահայ կայքեր, Հոլանդացիների մտքերն ու գրառումները, հղումներ.կապ.համագործակցություն, քաղաքական.պաշտոնական
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments