Niderlandakan oragir (niderlandakan) wrote,
Niderlandakan oragir
niderlandakan

Արցախին սատարող ցույց Ամստերդամում

Doe mee met de demonstratie in Amsterdam op vrijdag 8 april. Laat het recht spreken, wees
erbij en laten we samen het bloedvergieten stoppen. Sta op tegen het terreur van Azerbeidzjan!

ՄԻԱՑԻ՛Ր ՀԱՄԱԶԳԱՅԻՆ ՊԱՅՔԱՐԻ ԸՆԴԴՆԵՄ ԱԴՐԲԵՋԱՆԻ ԱՀԱԲԵԿՉՈՒԹՅԱՆ,
ՄԱՍՆԱԿՑԻ՛Ր ՑՈՒՅՑԻ ԱՄՍՏԵՐԴԱՄՈՒՄ, ԿԱՆԳՆԻ՛Ր ԵՂԲՈՐԴ ԿՈՂՔԻՆ

Samenwerkende Armeense Organisaties (SAO):
• Federatie Armeense Organisaties Nederland (FAON)

• Nederlands Armeens Comité voor Rechtvaardigheid en Democratie (Hay Tad Nederland)
 PERSBERICHT

• 5 april - Aanbieding petitie over Nagorno-Karabach aan Tweede Kamer
• 8 april - Demonstratie Armeniërs voor Nagorno Karabach

Den Haag, 4 april 2016 – Op 5 april zullen de Samenwerkende Armeense Organisaties in Nederland (SAO) een petitie over Nagorno-Karabach aanbieden aan de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. De Armeense gemeenschap vraagt aandacht voor de opgelaaide strijd in de Kaukasus om Nagorno Karabach,

Op vrijdagavond, lanceerden Azerbeidzjaanse troepen een substantieel offensief tegen de Republiek van Nagorno-Karabach, dat heeft geleid tot een aantal slachtoffers onder de burgerbevolking van de Armeense dorpen waaronder kinderen en bejaarden. De Samenwerkende Armeense Organisaties van Nederland veroordelen met klem de aanval van de Azerbeidzjaanse strijdkrachten en verzoeken de Nederlandse Tweede Kamer en de regering op met ondubbelzinnige wijze deze nieuwe aanval te veroordelen.

Over de juridische status van Nagorno Karabach, dat al meer dan 20 jaar de facto onafhankelijk is met verkiezingen en een regulier bestuur, is nog altijd geen overeenstemming bereikt, ondanks het werk van de zg Minsk Group van de OVSE waarin de Verenigde Staten, Rusland en Frankrijk al decennia proberen voortgang te bereiken. Azerbeidjan toont zich hierbij niet tot enige oplossing bereid en betekent, als ondemocratische en autoritair geleide staat een groot risico voor het uitbreken van complete oorlog. Er zijn reeds gruweldaden gemeld bij de aanvallen de afgelopen dagen.

In de petitie wordt verzocht om de opstelling en het geweld van het Azerbeidzjaanse regime te veroordelen, aandacht te schenken aan de situatie rond Nagorno-Karabach, de betrekkingen met Azerbeidzjan te heroverwegen, en actief aandacht te geven aan een vreedzame oplossing van het conflict over Nagorno-Karabach, en deze te bevorderen, waarbij net als dat van andere volkeren, het zelfbeschikkingsrecht van het volk van Nagorno-Karabach wordt gerespecteerd.

Vrijdag 8 april zullen de organisaties een demonstratie houden om 18.00uur.

Deze petitie wordt eveneens ter kennis gebracht van Minister van Buitenlandse Zaken de heer Koenders, de Voorzitter van de Eerste Kamer Mw. Broekers, naar de Nederlandse delegatie naar de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (PACE) en naar de Nederlandse parlementaire delegatie naar de OVSE.

Tags: Կարևոր, Նիդ.օրագրի ֆեյսբուքյան էջ, Նիդերլանդական օրագիր, հաղորդագրություն. միջոցառում
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments